Ajankohtaista

Hymyn hinta

19.02.2024

Helsingin Sanomien Sport Digissä julkaistiin 16.2.2023 valaiseva juttu epäonnistuneista täyteainehoidoista.

Pääset lukemaan jutun klikkaamalla TÄSTÄ. Artikkeli on tällä hetkellä tilaajille, mutta kannattaa ehdottomasti lukea jos täyteainehoito on kohdallasi ajankohtainen.

Suosittelen vahvasti, että valitset hoidon tekijäksi jonkun Suomen esteettiset plastiikkakirurgit ry:n jäsenen. Terveytesi on meille ensiarvoisen tärkeää.

Merz Aesthetics Portfolion kouluttaja

13.02.2024

Olen toiminut Merz Aesthetics Portfolion kouluttajana nyt noin vuoden ajan yhteistyössä tuotteiden maaahantuoja Melon Oy:n kanssa. Koulutuksia on järjestetty mm. Kuopiossa (alueen plastiikkakirurgeille) ja Helsingissä. Kouluttajana pysyn ajan tasalla alan uusimmista suuntauksista.

Merzin tuotteita olen käyttänyt jo 15 vuoden ajan. Minulla on siis laaja kokemus yhtiön tuotteista, joihin kuuluvat mm. Belotero, Radiesse ja Bocouture. Merz on saksalainen lääkeyhtiö, jolla on mm. hyaluroni-tuotteita valmistava tehdas Sveitsissä. Tuotteet ovat laajasti tutkittuja, turvallisia ja laadukkaita. Merzin valikoimiin kuuluu myös palkittu Ulthera-laite.

Lisätietoja Merz Aesthetics Portfolion tuotteista saat klikkaamalla TÄSTÄ.

Ulthera nyt pysyvästi Joensuussa

12.02.2024

Olen saanut Pihlajalinnan Ulthera-laitteen pysyvästi käyttööni Joensuuhun. Hoitoon pääsee nyt siis aiempaa sujuvammin!

Aiemmin minulla Ulthera-hoidossa käyneet voivat varata ajan suoraan uuteen hoitoon. Uusien Ulthera-asiakkaiden tulee ensin varata konsultaatioaika.

Botuliinihoito tepsii myös migreeniin

23.02.2022

Migreeni on varsin yleinen ja  kivulias sairaus. Suurin osa migreenipotilaista saa tehokkaan helpotuksen botuliinihoidosta. Botuliinilla voi hoitaa myös mm. liikahikoilua, bruksismia ja silmäluomen elohiirtä. Maltillisella botuliinihoidolla saa myös nuorekkaan ilmeen ilman nukkemaista vaikutelmaa. Yhden hoidon vaikutus kestää noin 4-6 kuukautta.

Asiakkaani Kaisa Miettinen halusi tehdä videoklipin botuliinihoidosta auttaakseen muita migreenistä kärsiviä ihmisiä. Voit katsoa klipin klikkaamalla TÄSTÄ. Kysymyksessä ei ole kaupallinen yhteistyö.

Valvira (Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto) ohjeistaa botuliinihoitojen (esim. Botox, Vistabel, Bocouture) antamisesta seuraavaa:

Valvira katsoo, että botuliinitoksiinihoitojen antaminen on vaativaa lääketieteellistä osaamista edellyttävä toimenpide, joka on terveydenhuollon toimintaa myös silloin, kun hoitoja annetaan esteettisessä tarkoituksessa. Botuliinitoksiini on lääkeaine, jota voidaan antaa potilaalle vain Suomessa ammattiaan harjoittamaan oikeutetun lääkärin antaman lääkemääräyksen perusteella.

Lääkevalmisteyhteenvetojen mukaan botuliinitoksiinihoitoja saavat antaa vain asianmukaisen koulutuksen saaneet lääkärit, joilla on kokemusta hoitojen antamisesta ja vaadittavien laitteiden käytöstä.


Ulthera-hoidot

22.02.2022

Ulthera-hoidot saatavilla seuraavan kerran huhtikuussa viikolla 14. Otathan yhteyttä hyvissä ajoin Pihlajalinna ITE Joensuun ajanvaraukseen, mikäli haluat hoidon vielä tälle keväälle,

Nimitysuutinen

01.08.2021

Minut on nimitetty Pihlajalinna Oyj:n Savo-Karjalan Lääkärikeskusten ja laboratorioiden vastuulääkäriksi 1.8.2021 alkaen.

Jatkan vastaanoton pitämistä ja leikkaustoimintaa normaalisti.

Esittelyssä Pihlajalinna ITE Joensuu

17.06.2021

Yhteistyökumppanini Pihlajalinna ITE Joensuu on Itä-Suomen johtava yksityinen lääkärikeskus ja sairaala. Paikallislehti Karjalan Heili kävi tutustusmassa sairaalaan ja julkaisi seuraavan jutun 16.6.2021:

Pihlajalinna ITEn sairaalaan pääsee helposti, nopeasti ja jonottamatta

Tutussa paikassa Joensuun Torikadulla sijaitsevassa Pihlajalinna Iten sairaalassa tehdään monipuolisesti eri erikoisalojen leikkauksia. Kokeneet kirurgit tekevät leikkaussalissa päiväkirurgisia toimenpiteitä ja lyhytjälkihoitoista kirurgiaa, kuten olkapäiden ja polvien tähystysleikkauksia, erilaisia plastiikkakirurgisia leikkauksia sekä korva-, nenä- ja kurkkutautien leikkauksia, mutta myös vaativaa kirurgiaa, kuten tekonivelleikkauksia.

Viime aikoina etenkin plastiikkakirurgian suosio on noussut huimasti, ja plastiikkakirurgian erikoislääkäri Riitta Martikaisen vastaanotolle Joensuuhun tullaan ympäri Suomea. Martikainen on Suomen esteettiset plastiikkakirurgit ry:n jäsen.

– Teen Joensuun Pihlajalinna Iten sairaalassa kaikkea muuta paitsi nenäleikkauksia. Yleisimpiä nykyisin tehtäviä leikkauksia ovat esimerkiksi yläluomileikkaukset, rintojen pienennykset ja suurennokset sekä rasvaimut ja -siirrot. Toki myös vastaanotolla voidaan tehdä monenlaisia toimenpiteitä sekä esimerkiksi täyteaine- ja botuliinihoitoja, Martikainen kertoo.

Martikaisen mukaan plastiikkakirurgiasta on tullut vuosien saatossa aiempaa yleisempää ja hyväksytympää

– Plastiikkakirurgia on todellisuudessa hyvin erilaista kuin millaista kuvaa siitä on maailmalla luotu – useimmiten täällä Suomessa lopputuloksesta toivotaan mahdollisimman luonnollista, ja plastiikkakirurgia on myös turvallista, kun se tehdään oikein.

Jos jokin toimenpide mietityttää, kannustaa Martikainen tulemaan vastaanotolle juttelemaan asiasta.

– Aina voi tulla kysymään ja pyytämään arviota, se ei vielä johda eikä sitouta mihinkään. Jos jokin asia on mietityttänyt vuosikausia, vastaanotolla voidaan löytää sille ratkaisu.

Pihlajalinnassa hoitoon ja leikkaukseen pääsemistä ei tarvitse jonottaa; mikäli asiakkaalla todetaan esimerkiksi tapaturman seurauksena tarve leikkaukselle, aika löytyy lähes poikkeuksetta viikon tai kahden sisällä tarpeen toteamisesta. Etenkin työterveyden asiakkaiden osalta nopeus on valttia senkin vuoksi, että sairauslomapäivät voivat olla kalliita.

– Leikkausajanvarauksessa otetaan aina huomioon asiakkaan oma aikataulu, ja sopiva toimenpideaika suunnitellaan yhdessä, Pihlajalinnan palvelupäällikkö Tuovi Kosunen kertoo.

Suurin osa Joensuun Pihlajalinna Iten sairaalassa tehtävistä leikkauksista on päiväkirurgisia toimenpiteitä. Ylilääkäri Petri Venesmaa muistuttaa, ettei tapaturmakaan useimmiten vaadi leikkaushoitoa – itse asiassa tapaturma-asiakkaista leikkaukseen päätyy vain alle kymmenen prosenttia.

– Lopuissa tapauksissa käytetään muita kuntoutumisen menetelmiä, kuten fysioterapiaa, Venesmaa kertoo.

Pihlajalinnassa tehdään paljon leikkauksia myös vakuutusyhtiöiden maksusitoumuksilla.

– Moni ei välttämättä edes tiedä, mitä kaikkea oma vakuutus kattaa, joten se kannattaa tarkistaa – sen kautta yksityiselle puolelle pääsee nopeasti hoitoon ja paraneminen voi alkaa, Tuovi Kosunen opastaa.

Pihlajalinna Iten sairaalalla on Joensuussa pitkät perinteet, ja potilaita palvelevat alansa kokeneet erikoislääkärit ja muu henkilökunta.

– Henkilökunnallamme on vähintään kymmenen vuoden työkokemus perioperatiivisesta hoitotyöstä. Mittaamme myös asiakastyytyväisyyttä koko ajan, ja suositteluindeksimme on Joensuussa pääsääntöisesti yli 95 prosenttia, Tuovi Kosunen kertoo.

Pihlajalinna Iten asiakkaat ovatkin kommentoineet Joensuun sairaalan palveluita muun muassa seuraavasti:

– Kaikki sujui toimenpiteen suunnittelusta lähtien erittäin hyvin ja koin, että minua hoidettiin yksilöllisesti omat tarpeeni huomioiden. Koko henkilökunnan ammattitaito ja lämmin ilmapiiri loivat turvallisen ja luottavaisen tunteen. Koin saaneeni parasta mahdollista hoitoa ennen leikkausta, sen aikana ja myös operaation jälkeen.

–  Yleensäkin koko paketti oli hallinnassa, koin itse tärkeäksi potilaaksi – että juuri minä olin heille se ykkösasia.

Häiritsevätkö kuoppaiset silmänaluset?

16.06.2021

Kyyneluran täyttöön liittyvät kysymykset ovat hyvin yleisiä. Oikein tehtynä toimenpiteellä saadaan usein merkittävästi nuorentava vaikutus ja virkistynyt yleisilme. Kauneus & Terveys -lehdessä käsitellään aihetta jutussa, johon annoin asiantuntijalausunnon.

Lue lisää:

Kauneus & Terveys lehtiartikkeli

Harkitsetko rintojen korjausleikkausta?

16.06.2021

Käytän rintojen korjausleikkauksissa Mentorin rintaimplantteja.
Valmistajan yli 30 vuoden kokemus maailman johtavana rintaimplanttien
valmistajana takaa, että tuotteet ovat laadukkaita ja luotettavia. 

Yrityksen historian kulmakiviä ovat useat ensipatentit, innovatiivinen
tuotesuunnittelu ja uraauurtava tutkimus. Mentor on
pitänyt pintansa alan johtavana tuotevalmistajana, jonka
rintojensuurennustuotteet täyttävät tai jopa ylittävät tiukat
laatu- ja testivaatimukset. Vuonna 1995 Mentor
sai ensimmäisenä valmistajana tuotteilleen CE-hyväksynnän ja 2006
FDA-hyväksynnän MemoryGel® - rintaimplanteille.
Kaikki Mentorin rintaimplantit valmistetaan Euroopassa tai
Yhdysvalloissa.

Mentorin uusi "Breast Reconstruction" -sivusto tarjoaa tietoa potilaille, joille rintojen korjausleikkaus on ajankohtainen:

Pääset sivustolle klikkaamalla TÄSTÄ.

Voit myös tutustua Mentorin suomenkieliseen sivustoon.


Tervetuloa vastaanotolleni keskustelemaan lisää aiheesta. Kartoitetaan yhdessä mikä olisi juuri sinulle yksilöllinen ja sopivin ratkaisu.
Ajanvaraus avattu heinäkuusta alkaen

05.06.2020

Tämän hetkisen koronatilanteen salliessa olen avannut ajanvarauksen heinäkuusta alkaen.

Voit varata vastaanottoajan minulle Pihlajalinnan nettisivustolta tai soittamalla ajanvarausnumeroon 010 312 115. 

Tiedote 14.4.2020

14.04.2020

Koronaepidemian jatkuessa pidetään esteettiset vastaanotot vielä toistaiseksi kiinni.

Seuraan valtakunnallisia suosituksia ja epidemiatilannetta.  Vastaanotot avataan heti kun tilanne sen sallii. 

Pysytään terveinä!

Tiedote koronaepidemiaan liittyen

19.03.2020

Suomen Plastiikkakirurgiyhdistys ja Suomen Esteettiset Plastiikkakirurgit ry suosittelevat yksityisellä sektorilla tehtävien esteettisten plastiikkakirurgisten toimenpiteiden lopettamista ja vastaanottojen sulkemista toistaiseksi 13.4.2020 saakka liittyen koronaviruspandemiaan.

Suositusten mukaisesti olen sulkenut vastaanotot 13.4.2020 saakka.  Suosituksen tarkoituksena on säästää lääketieteellisiä resursseja virustilanteen pahenemisen varalta. Mikäli tarvitset kiireellistä lääketieteellistä apua (esim. syöpäepäily), voit ottaa puhelimitse yhteyttä Pihlajalinna Iteen, puh. 010 213 115. Pyrimme järjestämään sinulle vastaanottoajan.

Vastuullisuus on yksi tärkeimmistä arvoistani. Haluan tänä vaikeana ja poikkeuksellisena aikana kantaa yhteiskuntavastuuni. Tämä päätös mahdollistaa tarvittaessa myös työskentelyni  julkisella puolella yhdessä kollegoiden kanssa taistelussa virusta vastaan.

Tilanteen rauhoituttua palataan nopeasti normaaliin toimintaan. Pidän huolen siitä, että vastaanotolleni ja leikkauksiin pääsee nopeallakin aikataululla.

Koronavirus COVID-19

17.03.2020

Seuraan tarkasti yleisiä ja Pihlajalinnan ohjeistuksia sekä määräyksiä liittyen koronavirukseen.

Toistaiseksi pidetään vastaanotot ja leikkaukset suunnitellusti. Aikataulumuutokset ovat kuitenkin mahdollisia lyhyelläkin varoitusajalla.  

Mikäli olet itse sairas tai lähipiirissäsi on sairastuneita/altistuneita, et voi tulla vastaanotolle. Vähäisissäkin oireissa jää kotiin, sillä muuten riskeeraat myös minun ja lähipiiriini kuuluvien riskiryhmäläisten terveyden. Olen myös itse valmis jäämään heti töistä pois, mikäli oireita ilmenee.

Elämme poikkeuksellista aikaa. Toivon ymmärrystä asiaan. Noudattamalla yhteisiä sääntöjä ja määräyksiä selviämme tästä hankalasta tilanteesta parhaiten.


Riitta

Nyt yläluomileikkaus etuhintaan rajoitetun ajan

03.02.2020

Toteutan yhteistyössä Pihlajalinna ITE Joensuun kanssa kampanjan yläluomileikkauksesta. Kampanjan aikana tarjoan esitutkimuskäynnin 70 euron erikoishintaan (normaalisti 117 euroa). Lisäksi Pihlajalinna veloittaa toimistomaksun. 

Kampanja-aikana yläluomileikkauksesta saat 10 % alennuksen!

Yläluomileikkaus kuuluu erikoisosaamiseeni ja on yleisin plastiikkakirurginen leikkaukseni. Yläluomileikkaus korjaa silmien edessä roikkuvan ihopuimun ja on samalla myös yksi tehokkaimpia tapoja piristää ja nuorentaa ulkonäköä. Luonnollisen lopputuloksen saavuttaminen vaatii kirurgilta ammattitaitoa ja esteettistä näkemystä.

Kampanja on voimassa 31.5.2020 saakka. Kampanjaetu koskee Pihjalinnan kanta-asiakkaita. Voit liittyä kanta-asiakkuusohjelmaan ilmaiseksi. Kanta-asiakkaat saavat myös 10%:n jatkuvan alennuksen toimistomaksusta. Voit varata vastaanottoajan minulle Pihlajalinnan nettisivustolta tai soittamalla ajanvarausnumeroon 010 312 115
.

IMCAS PARIISI

02.02.2020

IMCAS ANNUAL WORLD CONGRESS 


Tämä esteettisen alan kongressi järjestetään vuosittain Pariisissa ja kokoaa alan asiantuntijoita ympäri maailmaa. Kävin paikan päällä toteamassa alan uusimmat suuntaukset.

Rintakirurgian koulutus

18.01.2020

Osallistuin plastiikkakirurgeille suunnattuun koulutukseen, jossa englantilainen plastiikkakirurgi Marc Pacifico kävi kouluttamassa rintakirurgiasta. 

Koulutuksen pääpaino oli rintojen muodon korjaamisessa turvallisilla rintaimplanteilla. Keskustelimme myös teknisesti hankalammista rintaleikkauksista ja vaihdoimme uusimmat kuulumiset harvinaisista rintaimplanteihin liittyvistä ongelmista.

Ultherapyn yhdistäminen injektiohoitoihin

04.01.2020

Kävin koulutuksessa, jossa marokkolainen plastiikkakirurgi Nabila Azib jakoi kokemuksiaan Ultherapyn yhdistämisestä injektiohoitoihin mahdollisimman yksilöllisten hoitotulosten aikaansaamiseksi. 

Tutustuimme myös tarkemmin Belotero Revive -uutuustuotteeseen. Lisäksi käsiteltiin laajasti erilaisia komplikaatiota ja niiden hallintaa.

Valvira ohjeistaa botuliinihoitojen antamisesta

20.06.2019

Valvira (Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto) ohjeistaa botuliinihoitojen (esim. Botox) antamisesta seuraavaa:

Valvira katsoo, että botuliinitoksiinihoitojen antaminen on vaativaa lääketieteellistä osaamista edellyttävä toimenpide, joka on terveydenhuollon toimintaa myös silloin, kun hoitoja annetaan esteettisessä tarkoituksessa. Botuliinitoksiini on lääkeaine, jota voidaan antaa potilaalle vain Suomessa ammattiaan harjoittamaan oikeutetun lääkärin antaman lääkemääräyksen perusteella.

Lääkevalmisteyhteenvetojen mukaan botuliinitoksiinihoitoja saavat antaa vain asianmukaisen koulutuksen saaneet lääkärit, joilla on kokemusta hoitojen antamisesta ja vaadittavien laitteiden käytöstä. Valviran näkemys on, että lääkemääräyksen potilaalle antanut lääkäri voi siirtää botuliinitoksiinin pistämisen myös sellaiselle sairaanhoitajalle, terveydenhoitajalle tai kätilölle, joka on suorittanut botuliinitoksiinin pistämistä varten annetun koulutuksen. Laillistetun lääkärin on myös varmistuttava botuliinitoksiinihoitoja antavien sairaanhoitajien, terveydenhoitajien ja kätilöiden osaamisesta ja myönnettävä kirjallinen lupa näiden pistosten antamiseen.

Vastuu botuliinitoksiinihoidoista on lääkärillä myös niissä tilanteissa, joissa hän on siirtänyt pistämisen sairaanhoitajalle, terveydenhoitajalle tai kätilölle. Jos pistoksen antaja ei ole lääkäri, tulee se antaa lääkärin johdon ja valvonnan alaisena.

Valvira on laatinut botuliinitoksiinihoitojen antamisen edellytyksiä koskevan muistion, jonka tarkoituksena on ohjata botuliinihoitojen antajia ja informoida botuliinitoksiinihoitojen antamiseen liittyvistä perusperiaatteista.

Sosiaali- ja terveysministeriön lausunnot huomioon ottaen on katsottava, että botuliinitoksiinin käyttö toimenpiteen syystä tai tarkoituksesta riippumatta, edellyttää, että pistoksia antavat joko Suomessa ammattiaan harjoittamaan oikeutetut lääkärit terveydenhuollon toimintayksiköissä taikka muut botuliinitoksiinihoitojen antamiseen asianmukaisen koulutuksen saaneet laillistetut terveydenhuollon ammattihenkilöt, jotka toimivat terveydenhuollon toimintayksikössä  lääkärin johdon ja valvonnan alaisena. Botuliinitoksiinihoitoja voivat antaa myös itsenäisinä ammatinharjoittajina toimivat lääkärit, jotka ovat tehneet yksityisestä terveydenhuollosta annetun lain 9 a §:ssä tarkoitetun ilmoituksen aluehallintovirastoon.

Kannanotto merkitsee sitä, että muiden kuin edellä mainitut vaatimukset täyttävien terveydenhuollon ammattihenkilöiden tulee lopettaa botuliinitoksiinihoitojen antaminen niiden käyttötarkoituksesta riippumatta. Terveydenhuollon palveluja tuottavan toimintayksikön ylläpitäminen ilman yksityisestä terveydenhuollosta annetun lain mukaista lupaa, samoin kuin mainitussa laissa tarkoitetun ilmoituksen laiminlyöminen, on säädetty rangaistavaksi rikoslain 44 luvun 3 §:n nojalla. Terveydenhuollon toimintayksiköllä tarkoitetaan tässä sekä julkisen terveydenhuollon toimintayksikköä että yksityisestä terveydenhuollosta annetun lain tarkoittamaa luvan saanutta terveydenhuollon toimintayksikköä.


Lue lisää:

Botuliinihoidot (valvira.fi)

Karjalaisessa juttu rasvaimusta

06.05.2019

Sanomalehti Karjalaisen 6.5.2019 ilmestyneessä numerossa on juttu rasvaimusta. Käyhän lukemassa tai katso juttu sähköisesti klikkaamalla tästä. 

ANAPLASTINEN SUURISOLUINEN LYMFOOMA

23.01.2019

Karheapintaisiin rintaimplantteihin on liitetty erittäin harvinaisen lymfooman riski.

Karheita rintaimplantteja käyttävillä naisilla on hyvin pieni, mutta lisääntynyt anaplastisen suurisoluisen lymfooman eli ALCL-lymfooman riski arpikudoksessa ja implantin läheisyydessä olevassa nesteessä. ALCL-lymfooma ei ole rintasyöpä. Se on harvinainen non-Hodgkinin lymfooma (immuunijärjestelmän syöpä).

ALCL-lymfoomaa on raportoitu maailmanlaajuisesti potilailla, joille on aiemmin laitettu karheapintaisia rintaimplantteja.

Useimmat potilaat diagnosoitiin, kun he hakeutuvat hoitoon oireiden takia (kuten kipu, turvotus tai epäsymmetria) ja nämä oireet kehittyivät alkuperäisten leikkausalueiden parantumisen jälkeen. Raportoiduissa tapauksissa ALCL-lymfooma (Anaplastic Large Cell Lymphoma) diagnosoitiin tavallisesti vuosia implanttileikkauksen jälkeen.

Jos käytät rintaimplantteja eikä sinulla ole oireita, mitään ylimääräistä ei tarvitse tehdä. Rintoja ja rintaimplantteja on edelleen tarkkailtava omatoimisesti ja tarpeen mukaan myös lääkärin vastaanotolla. 

Rinnan turpoaminen on siis syytä aina tutkia. Annan tarvittaessa mielelläni lisätietoja mikäli asia askarruttaa mieltäsi. Kevään aikana on tulossa valtakunnalliset suositukset asiaan liittyen.


FDA:n (US Food and Drug Administration) sivuilla on myös lisätietoa rintaimplanteista. Viimeisimmät tiedot pääset lukemaan klikkaamalla TÄSTÄ.

Merz Masterclass Kööpenhaminassa

21.01.2019

Pääsin mukaan edistyneille plastiikkakirurgeille suunnattuun Merz Masterclass -koulutukseen. Ohjelmassa oli kaksi tiivistä koulutuspäivää, joissa käsiteltiin laajasti Merzin tuotteiden (mm. Belotero, Bocouture, Radiesse ja Ulthera) käyttöä erityisesti ikääntymismuutosten hoidossa.

Koulutuksessa keskusteltiin paljon myös turvallisuusnäkökulmista. Vaikka komplikaatiot ovatkin harvinaisia toimenpiteissä, jotka tekee esteettiseen kirurgiaan ja toimenpiteisiin perehtynyt plastiikkakirurgi, niin on hyvä tietää niihin hoitovaihtoehdot ja ennen kaikkea keinot välttää niitä.

Valitsemalla hoitosi tekijäksi Suomen Esteettiset Plastiikkakirurgit yhdistyksen jäsenen tiedät, että asiantuntijan osaamisaluetta on juuri esteettinen kirurgia ja toimenpiteet. Potilasturvallisuuden tärkein takuu on plastiikkakirurgin hyvä ammattitaito ja korkea moraali.

Plastiikkakirurgi Mauricio de Maio Tukholmassa

18.01.2019

Osallistuin alkutalvesta Tukholmassa täyteainekoulutukseen, joka oli osa Mauricio de Maion maailmankiertuetta. Mukaan tarttui hyviä vinkkejä koko kasvojen muotoilusta täyteaineaineiden avulla.

Prix St Georges 2009 Prix de Plastiikkakirurgi Riitta Martikainen

06.08.2018

Pohjois-Karjalan Urheiluratsastajat ry järjesti seuran 30v. juhlakilpailun kouluratsastuksessa 4.-5.8.2018 Jokirannan ratsastuskeskuksessa Kontiolahdella.

Olin mukana tukemassa paikallista urheiluseuraa. Kilpailun pääluokka Prix St Georges 2009 Prix de Plastiikkakirurgi Riitta Martikainen ratsastettiin sunnuntaina.Nyt uutuutena Radiesse®

19.06.2018

Vastaanotollani on nyt saatavana myös Radiesse®-täyteaineet.

Saksalaisen lääkeyhtiö Merz Pharman GmbH:n injektoitavat RADIESSE®-täyteaineet ovat turvallinen ratkaisu kasvojen piirteiden kohotukseen ja ikääntymisen merkkien häivyttämiseen.

RADIESSElla® on FDA- ja CE-hyväksynnät ja sen turvallisuuden takeena on yli 190 kliinistä tutkimusta. RADIESSE®-tuotteet on tarkoitettu käytettäväksi lääkärin valvonnan alaisena.

RADIESSE® Kolmivaikutteinen, kohottava hoito
Ruiskutettavan RADIESSE® -hoidon kalsiummikropartikkelit ja geeli kohottavat piirteitä heti ja piilottavat siten ikääntymisen merkkejä. Lisäksi RADIESSE® muodostaa ihon alle ainutlaatuisen tukirakenteen, joka edistää elimistön omaa kollageeninmuodostusta. Prosessi jatkuu useiden kuukausien ajan, joten RADIESSE®-hoidon välitön vaikutus myös säilyy pitkään. Kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet, että luonnollisen näköiset tulokset säilyvät useimmilla potilailla yli vuoden ajan. Hoitotulokset ovat kuitenkin aina yksilöllisiä.

RADIESSE® sopii myös erinomaisesti kämmenselkien nuorekkuuden palauttamiseen.

Maailmanlaajuisesti RADIESSE® on hiljattain saavuttanut 6 miljoonan toimitetun toimitetun pakkauksen rajapyykin.

Lue lisää klikkaamalla tästä.

Ultherapy-jatkokoulutus

18.06.2018

Sain viettää syväntävän vaiheen koulutuspäivän Ultherapyn saksalaisen kouluttajan kanssa viime viikolla.

Olin ainoa koulutettava, joten pääsin hienosti hyödyntämään tilaisuutta saada lisää työkaluja tämän suositun laitteen käyttöön.

Allergan Spring Meeting Tukholmassa

09.05.2018

Osallistuin Allerganin järjestämään koulutukseen Tukholmassa.

Kahden tiiviin koulutuspäivän aikana esiteltiin pistoshoitojen uusimmat tuulet kuuluisan brasilialaisen plastiikkakirurgi Mauricio de Maion kehittämän MD koodin mukaisesti (MD Codes™).Ultherapyn suuri suosio

17.04.2018

Ultherapy, kasvojen kohotus ilman leikkausta ja toipumisaikaa, on saanut erityisen suuren suosion. Hoitotulokset ovat olleet erittäin lupaavia, vaikka lopullinen lopputulos tässä hoidossa näkyykin vasta 3-6 kuukauden kuluttua toimenpiteestä.

Seuraavat vapaat Ultherapy-toimenpideajat löytyvät tällä hetkellä viikoilla 21 ja 25. Hoitosuunnitelma tehdään vastaanotolla etukäteen. Varaa siis konsultaatioaikasi hyvissä ajoin!

Mikäli nettiajanvarauksessa ei ole vapaita aikoja, pyydän ystävällisesti ottamaan yhteyttä Pihlajalinna Ite Joensuuhun puhelimitse puh. 013-253 6200. Kerro, että olisit kiinnostunut tulemaan Ultherapy-hoitoon - pyrimme järjestämään ylimääräisen vastaanottoajan ennen seuraavaa Ultherapy-viikkoa.

Ultherapy-toimenpiteen hinta on 600 - 3200 euroa riippuen hoidettavasta alueen laajuudesta.


AMWC 2018 - The 16th Anti-Aging and Aesthetic Medicine World Congress

17.04.2018

Osallistuin tähän yhteen esteettisen lääketieteen suurimmista tapahtumista, joka järjestetään vuosittain Monacossa. Tarjolla oli runsaasti luentoja ja valtavan suuri tuote-esittelyalue. Parasta antia mielestäni oli kuitenkin maailman tunnetuimpien plastiikkakirurgien pitämät live-demonstraatiot mm. kasvojen muokkaamisesta täyteaineiden avulla.


Belotero® ja Ultherapy® - suomenkieliset sivustot avattu

22.02.2018

Tutuilla Merz Aesthetics -brändeillä on nyt myös suomenkieliset webbisivustot, joilta löytyy paljon hyödyllistä tietoa tuotteista sekä runsaasti ennen ja jälkeen –kuvia.


Voit tutustua sivustoihin klikkaamalla tuotenimeä:

BELOTERO -täyteaineet

ULTRERAPY - ainoa FDA-hyväksytty ei-kirurginen kasvojen kohotus


Olet tervetullut vastaanotolleni keskustelemaan näistä vaihtoehdoista.


ULTHERAPY® - KASVOJEN KOHOTUS ILMAN LEIKKAUSTA

23.01.2018

Vastaanotollani on nyt saatavilla Ultherapy®-hoito.

Ultherapy®-hoito perustuu ultraäänienergiaan, joka kohdistetaan syvälle ihon alla oleviin kudoksiin käyttäen optimaalista lämpötilaa. 30% hoidon tehosta näkyy heti ja loput 70% tuloksesta tulee näkyviin 3-6 kuukauden aikana kollageenin vahvistumisen ja uudismuodostuksen myötä.

Hoitoalueita ovat koko kasvot, kaula, silmänympärys ja dekoltee.

Yleensä yksi hoitokerta riittää, ylläpitohoito voidaan tehdä 1-2 vuoden kuluttua. Ultherapy®-hoito on kasvojen kohotus ilman sairausloman tarvetta.

Lue lisää Ultherapy®-hoidosta klikkaamalla TÄSTÄ. Suomenkielinen sivusto löytyy TÄSTÄ.


Belkyra kaksoisleuan hoitoon

22.01.2018

Belkyra on kansainvälisen lääkeyhtiö Allerganin kehittämä ja ensimmäinen FDA:n hyväksymä lääkeaine käytettäväksi ns. kaksoisleuan ei-kirurgiseen hoitoon.

Belkyra (USA:n markkinoilla nimellä Kybella) sisältää deoksikoolihappoa, joka hajottaa rasvasolun pysyvästi. Lääke annetaan pistoksena rasvakudokseen.

Laaja kliininen tutkimus yli 2.600 potilaalla todisti tämän lääkeaineen tehon ja turvallisuuden.

Tervetuloa vastaanotolleni keskustelemaan tästä hoitovaihtoehdosta.


NANO FAT GRAFTING

31.10.2017

Rasvansiirtoa pienillä rasvasoluilla tarkkuutta vaativille alueille.

Käytössäni on hyvin laadukkaat ja turvalliset TulipMedical-tuotteet, joilla siirrettävä rasva saadaan käsiteltyä "nanorasvaksi" eli hyvin pienikokoisiksi rasvasoluiksi.

Nano Fat Grafting (Nano Fat Transfer) sopii erityisen hyvin kasvojen alueen rasvansiirtoon, jossa vaaditaan rasvansiirrolta hienosäätöä.

Lisätietoja englanniksi http://www.tulipmedical.com/

Tukemassa paikallista urheiluseuraa

07.08.2017

Pohjois-Karjalan Urheiluratsastajat ry järjesti kaksipäiväiset kansalliset kouluratsastuskilpailut elokuun ensimmäisenä viikonloppuna.


Olin mukana tukemassa kilpailuja. Nimikkoluokkani Prix de Plastiikkakirurgi Riitta Martikainen ratsastettiin lauantaina tasolla Vaativa A.

Vuosia nuoremmaksi MTV3-kanavalla

07.05.2017

Oletko jo huomannut, että toisen tuotantokauden Vuosia nuoremmaksi -jaksot ovat alkaneet pyöriä myös MTV3-kanavalla keskiviikkoisin parhaaseen katseluaikaan alkaen klo 21.

Vuosia nuoremmaksi Tuire

12.04.2017

Toisen kauden viimeisessä jaksossa tein Tuirelle yläluomileikkauksen ja laitoin täyteainetta poskipäihin.

Voit katsoa tämän upean muutoksen ohjelman verkkosivuilta klikkaamalla TÄSTÄ.

Aqualift-kasvojenkohotus Ilta-Sanomissa

04.04.2017

Viime perjantain Ilta-Sanomien liitteessä oli asiaa Aqualift-kasvojenkohotuksesta.

Pääset lukemaan jutun myös klikkaamalla TÄSTÄ.

Vuosia nuoremmaksi Johanna

08.02.2017

Toisen tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa nähtiin neljän lapsen äiti Johanna (39v).

Tein Johannalle kasvojen pistoshoidon, jossa käytin hyaluronia ja botuliinitoksiinia. Hyaluronia laitoin "sibeliusryppyjen" lisäksi poskipäihin, nasolabiaalipoimuihin (nenän ja posken väliin) sekä ylähuuleen. Botuliinitoksiinia käytin otsaan tasaamaan vaakaryppyjä ja sibeliuspoimuja.

Tämän ulkoisen muutoksen myötä Johanna löysi myös sisäisen hehkunsa uudelleen. Toivotan Johannalle hyvää jatkoa!

Voit katsoa muutoskuvat myös ohjelman verkkosivuilta klikkaamalla TÄSTÄ.


Vuosia nuoremmaksi 2017 alkaa tänään

07.02.2017

Vuosia nuoremmaksi -ohjelman uusi kausi alkaa AVAlla 7.2. klo 21 alkaen. Ohjelma on nähtävissä myös MTV Katsomossa.

Vuosia nuoremmaksi on hyvän mielen ohjelma, joka vaikuttaa kokonaisvaltaisesti osallistujien elämään.

Olen mukana ohjelmassa plastiikkakirurgina.Aqualift - UUTTA SUOMESSA

17.10.2016

Olen aloittanut ensimmäisenä Suomessa kaulan- ja kasvojenkohotukset Aqualift-tekniikalla.

Tässä hellävaraisessa tekniikassa käytetään apuna rasvaimusta tuttua vesisuihkutekniikkaa. Tulokset ovat olleet lupaavia. Potilaiden toipuminen on nopeaa ja mustelmia on vähemmän kuin perinteisellä tavalla tehdyissä kohotuksissa.

Varauskalenteri päivitetty

02.09.2016

Loppuvuoden vastaanottoajat ovat varattavissa verkkoajanvarauksesta (klikkaa tästä).

Voit myös varata ajan puhelimitse Dextra Iten asiakaspalvelusta, puhelinnumero 013-2536 200.


MTV3: Vuosia nuoremmaksi –ohjelman kuvaukset

10.08.2016

Suositun Vuosia nuoremmaksi –ohjelman toisen tuotantokauden kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä. Olen mukana ohjelmassa plastiikkakirurgina ja omalta osaltani kuvaukset ovat nyt valmiit.

Tässä Anne Kukkohovin juontamassa Vuosia nuoremmaksi -ohjelmassa hoidan kasvojen ikääntymismuutoksia.

Ikääntymismuutosten hoidot ovat kasvaneet erittäin suosituksi ja teen niitä paljon myös miehille. Pyrkimyksenä on pääsääntöisesti luonnollinen lopputulos.

Kasvojen ikääntymismuutosten hoito aloitetaan yleensä pistoshoidoilla. Myös yläluomien leikkauksiin hakeudutaan sekä lääketieteellisistä syistä mutta myös väsyneen ilmeen poistamiseksi.

Mikäli ikääntymismuutokset on edenneet pidemmälle, niin selvän muutoksen saavuttamiseksi voidaan tarvita esimerkiksi rasvansiirtoja, alaluomileikkausta tai kasvojen ja kaulan kohotusta.

Uudet jaksot alkavat pyöriä MTV3-kanavalla keväällä 2017.

Nimitysuutinen

27.06.2016

Minut on nimitetty Dextra Ite:n vastaavaksi ylilääkäriksi 1.8.2016 alkaen.

Vastuualueeseeni kuuluvat jatkossa seuraavat yksiköt; vastaanotto, sairaala (leikkaussali, heräämö, välinehuolto), lääkekeskus, it-osasto ja jatkohoito-osasto.

Dextra Ite on Itä-Suomen johtava lääkäriasema ja yksityissairaala. Se on kotimaisessa omistuksessa ja kantaa yhteiskuntavastuunsa maksamalla veronsa Suomeen.

Jatkan vastaanoton pitämistä ja leikkaustoimintaa normaalisti.

Mukavaa juhannusta!

21.06.2016

Toivotan oikein hyvää juhannusta!

Lomailen heinäkuussa. Vastaanotot ja leikkaukset jatkuvat taas elokuussa. Aurinkoisia kesäpäiviä!


Vielä muutama leikkausaika vapaana ennen juhannusta

17.05.2016

Alkukesän kaikki vastaanottoajat ovat varattuja. Mikäli toiveissasi on päästä leikkaukseen vielä ennen juhannusta, niin ota yhteyttä puhelimitse Lääkärikeskus Iten ajanvaraukseen (puh. 013-2536 200), voit pyytää ylimääräisen vastaanottoajan leikkausarvion tekemiseen.

Juvederm Vycross -täyteaineet

21.04.2016

Nyt täyteainevalikoimassa myös uusi Juvederm Vycross -sarja; Voluma, Volbella ja Volift.

Kaikissa sarjan tuotteissa on mukana puudutusaine, joka tekee hoidosta miellyttävämmän kokemuksen.

Lue lisää tästä.Rasvansiirtokoulutuksessa Hampurissa

08.02.2016

Saksalainen Dr. Überreiter oli pääkouluttajana Hampurissa järjestetyssä rasvansiirtokoulutuksessa. Dr. Überreiter kehitti tämän mullistavan menetelmän vuonna 2007, itse aloitin rasvansiirrot vuonna 2008 suomalaisista ensimmäisten joukossa.

Suomi kuuluu rasvansiirtojen kärkimaihin Saksan ohella, siirtoja käytetään myös julkisella puolella mm. rintasyövän jälkeisiin korjauksiin.

Esteettisessä kirurgiassa yleisimmät toimenpiteet ovat rasvansiirrot rintoihin, pakaroihin ja kasvoihin. Ylimääräisen rasvan siirto vatsasta tai reisistä vaikkapa rintoihin on nykypäivänä mahdollinen ja turvallinen vaihtoehto.

Hyvää Uutta Vuotta

31.12.2015

Onnea ja menestystä vuodelle 2016!

Nyt keskitalvella on hyvä aika hoidattaa kasvojen ihomuutosten poistot. Näin arvet ehtivät parantua hyvin ennen kuin UV-säteilyn määrä lisääntyy keväällä.

Vastaanottoni on ruuhkautunut

07.12.2015

Vastaanotolleni on normaalisti 1-2 kuukauden jono. Mikäli toiveissasi on leikkaustoimenpide tiettynä ajankohtana, niin kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Vastaanottokäynnin jälkeen leikkausaika on yleensä joustavasti järjestettävissä.

Lääkärikeskus ITE 25 vuotta

06.11.2015

Lääkärikeskus ITE täytti 25 vuotta!

Yhteistyökumppanini ITE on kotimainen yritys, joka on paikallisesti merkittävä työllistäjä ja veronmaksaja.

Paikallista osaamista - palvelua lähelläsi!

Täydennyskoulutus Ranskassa

08.10.2015

Ranskassa järjestettiin syyskuussa kokeneille plastiikkakirurgeille suunnattu Masterclass-koulutus. Kurssilla paneuduttiin kokonaisvaltaisesti kasvojen ikääntymismuutosten hoitoon.

Suurin osa asiasta oli pitkän kokemukseni ansiosta jo tuttua, mutta muutama pikkuvinkki vaativampiin hoitoihin tarttui mukaan.

Täyteaineilla on eroa, Belotero-fillerit sisältävät nykyaikaista ja puhdasta hyaluronia, joka on perusvaatimus turvalliselle hoidolle.

Täyteaineen pistäjällä tulee olla riittävä koulutus ja erinomainen käsitys kasvojen anatomiasta. Täyteaine on erinomainen työkalu osaavissa käsissä, epäpätevä pistäjä voi saada paljon vahinkoa aikaan. Kurssilla näytetyt komplikaatiokuvat olivat tästä taas hyvä muistutus!

Johtamispätevyys

08.10.2015

Vuoden kestänyt Suomen Lääkäriliiton ja Helsingin yliopiston järjestämä Erikoislääkärien johtamiskoulutus (30 op) on nyt suoritettu! Tästä on myönnetty minulle Erikoislääkärin johtamispätevyys, joka vastaa sosiaali- ja terveysalan keskijohdon koulutusta.

Tulossa tuoteuutuus pistoshoitoihin

07.08.2015

Elokuussa on tulossa tuoteuutuutena pistoshoitoihin BOCOUTURE, joka on esteettiseen käyttöön kehitetty botuliinitoksiini. Nyt saat sen erittäin kilpailukykyiseen hintaan!

Lääketieteellisiin hoitoihin on käytössä edelleen myös Botox botuliinitoksiini-A isommassa pakkauskoossa.

Hyvää juhannusta!

17.06.2015

Toivotan oikein mukavaa juhannusta!

Lomailen heinäkuussa. Elokuun vastaanottoaikoja Joensuuhun on nyt varattavissa nettiajanvarauksesta tai ITE:n asiakaspalvelusta puh. 013-2536 200.

Alkukesän vastaanottoajat täynnä - kysy peruutusaikoja

04.06.2015

Kaikki alkukesän vastaanottoajat ovat varattuina. Voit kysyä mahdollisia peruutusaikoja Joensuuhun ITE:n asiakaspalvelusta puh. 013-2536 200. Loppukesän vastaanottoajat tulevat varattavaksi myöhempänä ajankohtana.

Aurinkoisia kesäpäiviä!

Vielä ehtii luomenpoistoon ennen kesäaurinkoa

16.04.2015

Luomia ei kannata poistaa kesällä uv-säteilyn takia, koska se voi huonontaa arven paranemista. Varaa pian vastaanottoaikasi - vielä on Joensuussa muutama aika toukokuussa vapaana!

Täyteaineissa nimimuutos – Belotero on Anteisin uusi nimi

09.04.2015

Huippusuositun täyteaineen sisältö pysyy ennallaan ja valmistetaan edelleen samassa lääketehtaassa Sveitsissä.

Merz Pharman, saksalaisen lääkeyhtiön, turvalliset ja laadukkaat injektoitavat Belotero®-täyteaineet valmistetaan ei-eläinperäisestä hyaluronihaposta. Ainutlaatuinen koostumus mahdollistaa täyteaineen luonnollisen mukautumisen ihon piirteisiin. Belotero®-tuotteet on tarkoitettu käytettäväksi lääkärin valvonnan alaisena. Varaa aikasi pistoshoitoon hyvissä ajoin ennen kevään ja kesän juhlia!

Lue lisää Melon.fi -verkkosivulta